måndag 3 november 2014

Kanelbullar

Recept: 
1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.
3. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.
4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
6. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
7. Rör ihop ingredienserna till valfrifyllning och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle. Fler utbakningsförslag,se förslag längre ner.
8. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Ändringar var att vi använde filmjölk istället för mjölk och då hade vi i en dl fil och en dl vatten. En annan ändring är att vi hade torrjäst och då ska man ha 45°C varm blandning med smör och filmjölk/vatten.

Det är viktigt att tänka på att man inte har för varm blandning med smör och filmjölk/vatten när man blandar det med jästet.

Jag kan inte komma på mer en ett tips och det är att man ska följa receptet.

Jag jobbade i kök nr 5
Jag tyckte att våra bullar blev väldigt goda och bra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar